Днес ще захладнее с няколко градуса в цялата страна, очакат се валежи

...
Днес ще захладнее с няколко градуса в цялата страна, очакат се валежи
Коментари Харесай

Идва студ отново, температури до минус 20 градуса през март

Днес ще захладнее с няколко градуса в цялата страна, очакат се превалявания от дъжд, на малко места и от сняг, още веднъж ще има заплаха от поледици.

Въпреки това  пак ще е топло спрямо предните люти зимни дни. Сутрешните температури ще бъдат сред минус 2 и 3 градуса над нулата, а дневните сред 8 и 12 градуса. 

В понеделник температурите едва ще се намалят и ще бъде най-вече облачно и още веднъж тук-там ще превали дъжд.

Във вторник температурите още веднъж ще тръгнат нагоре и ще бъдат в необятни граници – от 2-4 градуса в Северна България до към 13 градуса в южните региони, още веднъж тук-там ще превали дъжд.

В сряда температурите още ще се покачат и още веднъж ще бъдат в необятни граници – в Северозападна България към 5 градуса, в Източна България сред 15 и 20 градуса, в Южна България – към 18 градуса, в Западна България към 12-15 градуса, ще има и повече слънце.

В четвъртък – 8 март, ще остане топло и слънчево, с температури сред 10 и 17 градуса. В петък основна смяна на времето не се чака, ще има раздрана облачност, с температури още веднъж сред 10 и 17 градуса. И в събота и неделя ще се редуват и слънце, и облаци, само че ще остане без превалявания. Дневните температури ще бъдат сред 14 и 18 градуса. 

През март най-ниските температури у нас ще бъдат сред -15 и -10 градуса, тук-там – до -20 градуса, а най-високите – сред 19 и 24 градуса.

През първото десетдневие от месеца преваляванията ще са постоянно събитие и ще има условия за обилни количества. През множеството дни ще превалява най-вече дъжд, а в интервала 2-4 март в Западна България ще превали и сняг. Ще има условия и за поледици. През първите дни от десетдневието, макар че ще се покачат, температурите ще бъдат под нормите, а през втората половина от десетдневието ще се затопли още и температурите ще са близки до нормалните.

И през второто и третото десетдневие на март времето ще остане изменчиво, с валежи. Температурите ще бъдат близки до нормалните, като ще се намаляват след прекосяването на атмосферните разстройства, при които дъждът в Северна и Западна България ще минава в сняг. Най-голяма възможност за превалявания има за към 13, 15, 18, 23, 25, 28 и 31 март.

През март се реализира преходът от зимата към пролетта. Увеличението на продължителността на деня и на слънчевото греене водят до сензитивно покачване на температурите, а мъглите са рядко събитие. Средно в равнините през месеца по 3-4 дни вали сняг. Март е месец, присъщ с огромни аномалии и с внезапни промени на времето.

Според астрономическата информация при започване на март слънцето изгрява в 7.03 ч.  и залязва в 18.16 ч. Продължителността на деня е 11 часа и 13 минути. В края на месеца слънцето към този момент изгрява в 7.11 ч., и залязва в 19.51 ч. Продължителността на деня е 12 часа и 40 минути.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР